Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
ÖNEMLİ BAZI TEK YILLIK BAKLAGİL VE BUĞDAYGİL TÜRLERİNDE KARIŞIM ORANLARININ VE GÜBRE DOZLARININ SAPTANMASI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu araştırma; ülke ve yörenin kaba yem ihtiyacını karşılamak üzere yembitkileri ekim alanlarının arttırılması için, kışlık olarak ekilebilecek ve ekim nöbetine girebilecek tek yıllık baklagil yem bitkilerinden Macar fiği ...
Tıbbi Aromatik Bitkiler Eğitim Ve Koleksiyon Bahçesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Tıbbi Aromatik Bitkiler Eğitim ve Koleksiyon Bahçesinde tıbbi aromatik amaçlı kullanılan 70 tür bulunmaktadır. Tıbbi aromatik bitkilerin sürdürülebilir kullanımı, değerlendirilmesi ve üretimi bu bitkilerin tanınmasıyla ...
Yüksek Sıcaklık Stresi Altında Ekmeklik Buğday Genotiplerinin Toleranslarının Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Dünyadaki en önemli tahıllardan biri olan buğday, abiyotik streslere son derece açıktır. Ortalama küresel sıcaklığın her on yılda bir 0.18 °C arttığı ve gelecekteki iklimlerin büyük sıcaklık değişimlerinden etkileneceği ...
Ayçiçeği Üretiminde Kullanılan Herbisitlerin Verim Ile Kalite Unsurlarına Etkisi Ve Tanedeki Kalıntı Durumlarının Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Ülkemiz yağ üretiminin en büyük bölümünü gerçekleştiren ayçiçeği ekim alanlarında yabancı otlar ve orabanş en önemli problemlerdir. Orabanşa karşı genetik dayanıklı çeşitler bulunmasına karşılık yabancı otlara karşı henüz ...
Ekmeklik Buğday Genotiplerinin Kahverengi Pas Hastalığına Dayanıklılığının Doğal Koşullarda Morfolojik Belirlenmesi Ve Moleküler Karakterizasyonu
(2016)
Araştırma, 2014-2015 yetiştirme yılında Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü deneme alanı ve laboratuarında yürütülmüştür. Çalışmada bölgede yaygın olarak yetiştirilen 24 ekmeklik buğday ...
Tıbbi Aromatik Bitkiler Eğitim Ve Koleksiyon Bahçesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Tıbbi Aromatik Bitkiler Eğitim ve Koleksiyon Bahçesinde tıbbi aromatik amaçlı kullanılan 70 tür bulunmaktadır. Tıbbi aromatik bitkilerin sürdürülebilir kullanımı, değerlendirilmesi ve üretimi bu bitkilerin tanınmasıyla ...