Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSeyhan, Ecem
dc.date.accessioned2020-01-21T11:14:12Z
dc.date.available2020-01-21T11:14:12Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/3434
dc.description.abstractBu çalışma Edirne ili Merkez ilçesinde yetiştirilen buğday (Triticum aestivum L.) bitkisinin beslenme durumunun yaprak analizleriyle belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. 25 farklı buğday tarlasından alınan yaprak örneklerinde bazı makro ve mikro besin elementi analizleri yapılmıştır. Yapılan analiz sonuçlarına göre çıkan değerler sınır değerleri ile karşılaştırılarak örneklerin bitki besin elementi durumları ve beslenme sorunları değerlendirilmiştir. Çıkan değerlere göre, yaprak örneklerinin N, P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn ve Mn içerikleri sırası ile % 1,15-% 4,27; % 0,11-% 0,68; % 0,74-% 5,04; % 0,05- % 0,63; % 0,06- % 0,30; 0- 18 mg/kg; 0-29 mg/kg; 1-190 mg/kg ve 11-618 mg/kg arasında bulunmuştur. Bu değerlerin % 96' sında Zn, % 96'ınde Fe, % 68'sinde Cu % 32'sinde Mg, % 24’ünde P, % 24’ünde Ca, % 12’sinde K, % 12’sinde Mn ve % 4’ünde ise N eksikliği belirlenmiştir. Alınan örneklerin % 48'sinde K, % 36’sında N, % 20' sinde Mn,% 20'sinde P ve % 4’ünde ise Zn yüksek düzeyde bulunmuşturen_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the nutritional status of wheat (Triticum aestivum L.) grown in Edirne province by leaf analysis. Some macro and micro nutrient analyzes were performed in 25 different leaf samples taken from wheat field. According to the results of the analysis, the values of nutritional elements and nutritional problems of the samples were evaluated by comparing the values with the limit values. According to the results, the contents of the leaf samples N, P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn and Mn content of 1,15 % - 4,27 %, 0,11 % - 0,68 %; 0,74 % - 5,04 %; 0,05 % - 0,63 %; 0,06 % - 0,30 %; 0 - 18 mg/kg; 0 - 29 mg/kg; 1 - 190 mg/kg and 11 - 618 mg/kg, respectively. Leaf of 96 % of these values were Zn, 96 % of Fe, 68 % of Cu, 32 % Mg, 24 % P, 24 % Ca, 12 % K, 12 % Mn and 4 % of N deficiency. On the other hand, 48 % K, 36 N, 20 % P, 20 % Mn and 4 % high Zn levelen_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEdirneen_US
dc.subjectmakro besin elementien_US
dc.subjectmikro besin elementien_US
dc.subjectbuğdayen_US
dc.subjectyaprak analizien_US
dc.subjectmacro nutrient elementsen_US
dc.subjectmicro nutrient elementsen_US
dc.subjectwheaten_US
dc.subjectleaf analysisen_US
dc.titleEdirne ili merkez ilçesinde yetiştirilen buğday (triticum aestivum l. ) bitkisinin bazı besin elementi içeriklerinin araştırılmasıen_US
dc.title.alternativeAN INVESTIGATION OF SOME NUTRIENT ELEMENT CONTENTS OF WHEAT (Triticum aestivum L.) PLANT WHICH IS GROWN IN CENTRAL DISTRICT OF EDIRNE PROVINCEen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster