Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖztürk, Burhan
dc.contributor.authorKüçüker, Emine
dc.contributor.authorSaraçoğlu, Onur
dc.contributor.authorYıldız, Kenan
dc.contributor.authorÖzkan, Yakup
dc.date.accessioned2017-07-06T11:44:44Z
dc.date.available2017-07-06T11:44:44Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1820
dc.description.abstractBu çalisma, Gisela 5 anaci üzerine asili '0900 Ziraat' kiraz çesidinin (Prunus)avium)L.) meyve kalitesi ve biyokimyasal içerigi üzerine hasattan 3 hafta önce uygulanan metil jasmonat (MeJA) ve aminoetoksivinilglisinin (AVG) etkisini belirlemek amaciyla Tokat ekolojik kosullarinda yürütülmüstür. Çalismada, 100 ve 200 mg L-1 AVG ile 2240 mg L-1 MeJA dozu kullanilmistir. Kontrol ile karsilastirildiginda, meyve agirligi hem 100 mg L-1 AVG dozu hem de MeJA uygulamasi, geometrik çap yalnizca MeJA uygulamasi ile önemli düzeyde artmistir. Hâlbuki et sertligi, yalnizca MeJA uygulamasi ile önemli düzeyde azalmistir. Et / çekirdek orani hem 100 mg L-1 AVG dozu hem de MeJA uygulamasi ile artmistir. L* ve hue açisi 200 mg L-1 AVG uygulamasi, kroma degeri 100 mg L-1 AVG uygulamasi ve a* degeri her iki AVG uygulamasi ile önemli düzeyde artmistir. MeJA uygulamasi, SÇKM ve pH degerini önemli düzeyde azaltmis, aksine TA degerini artirmistir. Toplam fenolik bilesikler ve toplam antosiyanin, 100 mg L-1 AVG ve MeJA uygulamasi ile toplam antioksidant kapasitesi ise yalnizca MeJA uygulamasi ile önemli düzeyde azalmistir.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out in Tokat ecological conditions to determine the effect of methyl jasmonate (MeJA) and aminoethoxyvinylglicine (AVG), applied 3 weeks before anticipated harvest date, on fruit quality and biochemical content of 0900 Ziraat sweet cherry (Prunus avium L.) grafted on Gisela 5 rootstock. In the study 100 and 200 mg L-1 AVG doses, and 2240 mg L-1 MeJA dose were used. Compared to control treatment, the fruit weight significantly increased with 100 mg L-1 AVG and MeJA treatment. Geometric diameter significantly increased with only MeJA treatment, whereas, flesh firmness significantly decreased with only MeJA treatment. The flesh / stone ratio increased with 100 mg L-1 AVG and MeJA treatment. L* and hue angle with 200 mg L-1 L AVG, chroma value with 100 mg L-1 AVG, and a* value with both AVG treatment significantly increased. The soluble solids concentration and pH value significantly decreased with MeJA treatment, whereas, the titratable acidity increased with MeJA. Total phenolic compounds and total anthocyanin significantly decreased with 100 mg L-1 AVG and MeJA treatment. The total antioxidant capacity significantly decreased with only MeJA treatment.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAVGen_US
dc.subjectantosiyaninen_US
dc.subjectantioksidanten_US
dc.subjectfenolik bilejikleren_US
dc.subjectet sertiigien_US
dc.subjectmetil jasmonaten_US
dc.subjectrenken_US
dc.subjectantioxidanten_US
dc.subjectanthocyaninen_US
dc.subjectcoloren_US
dc.subjectflesh firmnessen_US
dc.subjectmethyl jasmonateen_US
dc.subjectphenolic compoundsen_US
dc.title'0900 Ziraat' Kiraz Çeşidinin Meyve Kalitesi Ve Biyokimyasal içerigi Üzerine Büyümeyi Düzenleyici Maddelerin Etkisien_US
dc.title.alternativeEffect of Plant Growth Regulators on Fruit Quality and Biochemical Content of '0900 Ziraat' Sweet Cherry Cultivaren_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid19542en_US
dc.authorid20702en_US
dc.authorid3016en_US
dc.authorid2311en_US
dc.identifier.volume10en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage82en_US
dc.identifier.endpage89en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster