Başlık için listeleme
Toplam kayıt 11501, listelenen: 7003-7022
-
MICROSTRUCTURE AND WEAR PROPERTIES OF FeCrC, FeW AND FeTi MODIFIED IRON BASED ALLOY COATING DEPOSITED BY PTA PROCESS ON AISI 430 STEEL
(Polska Akad Nauk, Polish Acad Sciences, Inst Metall & Mater Sci Pas, 2014)The plasma transferred arc (PTA) process was used for developing wear resistance of AISI 430 steel substrate. Appropriate quantities of FeCrC, FeW and FeTi powders were combined to create conditions that synthesized M7C3 ... -
Microstructure characterization and biocompatibility behaviour of TiNbZr alloy fabricated by powder metallurgy
(Institute of Physics Publishing, 2019)The purpose of this study is to produce Ti-10Nb-10Zr orthopaedic implant material by adding non-toxic niobium (Nb) and zirconium (Zr) elemental powders into titanium (Ti) powder. In addition, to compare the microstructure, ... -
Microwave Drying Behaviour of Tomato Slices
(Sage Publications Ltd, 2013)In this study, microwave drying behaviour of apple slices was investigated experimentally to determine the effect of microwave power on drying, energy consumption and colour quality. Microwave drying behaviour was simulated ... -
Microwave energy assisted carbonization of nanostructured conducting polymers for their potential use in energy storage applications
(Walter De Gruyter Gmbh, 2017)Three well-established one-step approaches, namely, conducting polymer (CP) nanofiber (NF) synthesis by NF seeding, CP nanoclip (NC) synthesis by oxidative template, and microwave (MW) energy-assisted carbonization were ... -
Microwave Energy-Assisted Fabrication of Hierarchically Structured Carbon Nanotube/Carbon Fiber Composites
(2016)Zahmetsiz, sade ve basit buna rağmen oldukça verimli, hesaplı ve kısa süreli (30 s) mikrodalga enerjisi tabanlı bir ısıtma işlemi kullanılarak; yüzeyini çok duvarlı karbon nanotüplerin ormanımsı bir tabaka halinde kapladığı ... -
Microwave welding/reinforcing approach at the interface of thermoplastic materials
(Amer Chemical Soc, 2016)[No Abstract Available] -
Mid-term evaluation of clinical and functional outcomes after arthroscopic medial longitudinal and bucket-handle meniscus repair
(Turkish Joint Diseases Foundation, 2021)Objectives: The aim of this study was to evaluate clinical and functional outcomes following the arthroscopic medial meniscal repair. Patients and methods: A total of 50 patients (42 males, 8 females; mean age: 32.9 +/- ... -
Mide Kanseri Ve Erken Tanının Önemi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Mide kanseri; dünyada malign tümörler arasında dördüncü sıklıkla görülür, Türkiye’de ise beşinci sıklıkla görülür. Tüm dünyada kansere bağlı ölüm nedenleri arasında ikinci sıklıktadır. Geçmiş yıllarda beş yıllık survey ... -
Mide Kanserinde Adjuvan Kemoradyoterapi: Tek Merkez Deneyimi
(2020)Amaç: ide kanseri için hastalarımızın postoperatif kemoradyoterapi sonuçlarını değerlendirmektir.Materyal ve Metot: Çalışma için mide adenokarsinoma tanısı konulmuş ve radyoterapi uygulanması amacı ile Eylül 2004 ile Mart ... -
Midkine Levels and its Relationship with Atherosclerotic Risk Factors in Essential Hypertensive Patients
(Wolters Kluwer Medknow Publications, 2018)Background and Objectives: Hypertension (HT) is one of the risk factors associated with atherosclerosis. Midkine (MK) plays a role as a growth factor in various biologic and pathologic events. In some reports, MK expression ... -
Migren Hastalarında Endotelyal Nitrik Oksit Sentaz ve Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim Gen Polimorfizmleri
(2013)Giriş: Bu çalışmada migren ile endotelyal nitrik oksit sentaz (eNOS) geni intron 4de, 27 bazlık tekrarlardan oluşan Ardışık Kopya Sayısı Tekrarları (VNTR) ve anjiyotensin dönüştürücü enzim (ADE) genindeki insersiyon/delesyon ... -
Mihaliç peynirinden izole edilen propiyonik asit bakterileri ile konjuge linoleik asidi arttırılmış peynir üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Mihaliç peyniri karakteristik özellikleri propiyonik asit bakterileri tarafından sağlanan, Türkiye’nin önemli geleneksel peynirlerden biridir. Bu çalışmanın amacı; Mihaliç peynirlerinden propiyonik asit bakterilerinin ... -
Mikro besin elementi uygulamalarının aspir bitkisinin (carthamus tinctorius l. )tohum verimi ve bazı kalite özelliklerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırma 2017 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nün kampüs uygulama arazisinde kışlık ekim tek lokasyonda (Tekirdağ) yürütülmüştür. Deneme ‘Tesadüf Bloklarında Bölünmüş Parseller ... -
Mikroalg Elde Etmek Amacıyla Fotobiyoreaktör Imalatı Ve Biyodizel Üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Günümüzde artan enerji ihtiyacı alternatif yakıtlara olan ilgiyi arttırmıştır. Yenilenebilir kaynaklardan çevre dostu prosesler ile elde edilen biyodizelin, petrol dizeli yerine kullanımı giderek artmaktadır. Biyodizel ... -
Mikroalgal Biyoyakıt Araştırmaları için Laboratuar Ölçekli Fotobiyoreaktör Otomasyonu
(2020)Bir fotobiyoreaktörün çalışması manuel olarak oldukça zordur. Fotobiyoreaktörün verimli çalışması, sistemden sık veri toplama yoluylamümkün olan büyüme koşullarının yakın kontrolünü gerektirir. Manuel örnek toplama ve ... -
Mikrobiyal inokulantlar ve hücre duvarını parçalayıcı enzimlerinin yonca silajında fermantasyon özellikleri ve aerobik stabilite üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu çalışma laktik asit bakteri inokulantları ve/veya enzimlerin, yonca silajlarının fermantasyon, aerobik stabilite, hücre duvarı kapsamı ve in vitro organik madde sindirilebilirliği özellikleri üzerindeki etkilerinin ... -
Mikrobiyal Yem Katkı Maddesi ve Enzim Kombinasyonunun Esmer Sığırlarda Süt Verimi, Süt Kompozisyonu ve Vücut Kondisyon Skoru Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Bu çalışmada mikrobiyal yem katkı maddesi ve enzim kombinasyonunun Esmer süt sığırlarında süt verimi, süt kompozisyonu, vücut kondisyon skoru ve Escherichia coli üzerine etkileri araştırılmıştır. Denemede, Kontrol ve ... -
Mikrodalga bantlı kurutucuda elma (Gala) dilimlerinin kuruma davranışı
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışmada, 2 mm, 4 mm ve 6 mm kalınlıklarındaki Gala elma dilimlerinin laboratuvar tipi bantlı mikrodalga kurutucudaki kuruma davranışları incelenmiştir. Farklı mikrodalga güçlerinin (1400, 2000 ve 2800W) ve farklı ... -
Mikrodalga Bantlı Kurutucunun Gıda Kurutmada Kullanılabilirliği ve Modellenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışmada yeni bir teknoloji olan mikrodalga bantlı kurutucunun gıda ürünlerinde kullanılabilirliği 1mm, 2mm ve 3mm dilimlenen patates örneklerinde araştırılmıştır. Kurutma işlemleri, 1500W ve 2100W güçlerinde ve 0,175, ... -
Mikrodalga Enerjisi Yardımıyla Hiyerarşik Yapılı Karbon Nanotüp/Karbon Lifi Kompozitlerinin Üretilmesi
(2016)Zahmetsiz, sade ve basit buna rağmen oldukça verimli, hesaplı ve kısa süreli (30 s) mikrodalga enerjisi tabanlı bir ısıtma işlemi kullanılarak; yüzeyini çok duvarlı karbon nanotüplerin ormanımsı bir tabaka halinde kapladığı ...